Nog meer pech Team Visma | Lease a Bike: Dylan van Baarle is niet fit en start daarom niet in Dwars door Vlaanderen

Slecht nieuws voor Team Visma | Lease a Bike: Dylan van Baarle start morgen niet in Dwars door Vlaanderen.

E3 Saxo Classic 2024

Dat de Nederlandse ploeg voorlopig in de hoek van de klappen zit, is duidelijk. En het is nog niet over met de pech, want Team Visma | Lease a Bike heeft een volgende teleurstelling moeten verwerken: Dylan van Baarle voelt zich niet goed en kan morgen niet starten in Dwars door Vlaanderen.

Vol goede moed

In zijn podcast In Koers vertelde hij nog dat hij zich prima voelde en dat hij ziekte in tegenstelling tot vorig jaar had kunnen vermijden. Zelfs zijn valpartij in de E3 Saxo Classic vormde geen belemmering meer. Hij werkte dan ook vol goede moed toe naar Dwars door Vlaanderen, maar in één dag is hij zich blijkbaar minder gaan voelen.

De ploeg stuurde het volgende Twitterbericht de wereld in:

Laporte

Eerder deze week werd al bekend dat Christophe Laporte na de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem ook niet van start kan gaan in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. De Fransman kampte met maagproblemen en een zitvlakblessure. De hoop is dat hij Parijs-Roubaix haalt, maar de kans dat hij nog in topvorm is, lijkt klein.

Verder zijn ook Matteo Jorgenson (na de finish van de E3 Saxo Classic), Wout van Aert, Jan Tratnik, Tiesj Benoot en Per Strand Hagenes ten val gekomen.

Die laatste brak zijn neus, terwijl de anderen er relatief goed vanaf kwamen. Al weegt een valpartij altijd door. Zij starten op Hagenes na allen 'gewoon' in Dwars door Vlaanderen. De selectie wordt gecompleteerd door Mick en Tim van Dijke en Julien Vermote.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024