UCI World Ranking: Van Aert staat boven Van der Poel, drie Belgen in top-10

Tadej Pogacar en Demi Vollering zijn volgens de statistieken nog steeds met ruime voorsprong de beste renner en renster ter wereld!

Milano Sanremo 2024

De UCI World Ranking geeft ons een getrouw beeld van wie op dit moment de beste wielrenners ter wereld zijn. De ranglijst wordt opgesteld op basis van de verzamelde UCI-punten tijdens de laatste 52 weken en wordt dagelijks geüpdate. Hoe groter de koers, hoe meer punten er uiteraard te verdienen zijn.

Op dit moment staat Tadej Pogacar helemaal bovenaan en dat zal niemand verwonderen. Hij staat overigens al sinds 2021 aan de leiding. Het Sloveense wonderkind heeft 7458 punten en dat is een pak meer dan de nummer twee, Jonas Vingegaard. De tweevoudige Tourwinnaar heeft op dit moment 6530.5 punten.

De beste Belg is Remco Evenepoel op plek drie. Opvallend: wereldkampioen Mathieu van der Poel staat pas 8e! Wout van Aert staat zelfs een plekje hoger. Daar is een eenvoudige verklaring voor: Van Aert eindigde vorig jaar 21 (!) keer op het podium, Van der Poel 'slechts' 10 keer. En een ereplek levert uiteraard ook veel UCI-punten op.

Met Jasper Philipsen op plek vijf staat er nog een derde Belg in de top-10. Hij is overigens de enige topsprinter in de top-10. De volledige top-30 kan u hieronder terug vinden:

De beste renster ter wereld is nog steeds Demi Vollering. Lotte Kopecky, Marlen Reusser en Lorena Wiebes bezetten de plekken twee, drie en vier. Alle vier rijden ze voor SD Worx-Protime. Annemiek van Vleuten, die intussen renster af is, staat nog steeds vijfde.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024