Van Pedersen tot Van Aert! Welke toppers rijden Dwars door Vlaanderen?

Mathieu van der Poel staat niet aan de start in Dwars door Vlaanderen, maar een hoop toppers zijn wel present.

E3 Saxo Classic 2024

De wereldkampioen heeft al twee keer gewonnen in Dwars door Vlaanderen, maar is er dit jaar niet bij. In tegenstelling tot Wout van Aert, die samen met vooral Matteo Jorgenson de eer hoog moet houden namens Team Visma | Lease a Bike. Met Jan Tratnik en Tiesj Benoot zijn er nog twee renners die de finale moeten kunnen kleuren.

De Nederlandse ploeg is een van de sterkste formatie, maar zal moeten opboksen tegen Lidl-Trek met Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Jonathan Milan. De drie kopmannen hebben met Tom Skujins en Alex Kirsch nog twee renners in topvorm aan hun zijde.

Bij Alpecin-Deceuninck dus geen Van der Poel, maar wel Jasper Philipsen, die speculeert op een sprint. Hij moet daarbij rekenen op de hulp van onder anderen Søren Kragh Andersen en Gianni Vermeersch. Wie ook waarschijnlijk op een sprint speculeren, zijn Biniam Girmay en Michael Matthews.

Wat kan Alaphilippe?

Dan is er nog Soudal Quick-Step, dat andermaal een matig voorjaar draait. Julian Alaphilippe viel wel aan in de E3 Saxo Classic, maar achteraf was dat vooral voor de show. Na zijn demarrage werd hij al snel teruggeworpen. Dwars door Vlaanderen moet Alaphilippe desondanks goed liggen.

Dan zijn er nog drie schaduwfavorieten met Stefan Küng, Tim Wellens en Alberto Bettiol. De eerste is nog niet in zijn beste doen dit voorjaar, die tweede draait een uitstekend seizoen en ook Bettiol is weer op zijn hoogste niveau sinds jaren. De Italiaan is wel ten val gekomen in E3 Saxo Classic, maar kon in Milaan-Sanremo de aanval van Tadej Pogacar beantwoorden.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024