Yves Lampaert draait stroef voorjaar: 'In mijn beginjaren zal ik wel onderbetaald geweest zijn en nu ben ik een beetje overbetaald'

Yves Lampaert komt er nog niet aan te pas dit voorjaar. Net als de rest van Soudal Quick-Step niet op de afspraak is.

E3 Saxo Classic 2024

In Het Nieuwsblad vertelt Lampaert over het voorjaar nog nu toe. In de E3 Saxo Classic was hij op een 28ste plaats de beste renner van de ploeg. "Na de Taaienberg waren Alaphilippe en Asgreen mee. En dan begon het te regenen. Als je zo mager bent als Julian, dan is dat zeker geen voordeel. Bij de finish was hij bevroren. En ikzelf? Een beetje zoals al heel het voorjaar: achter de feiten aan rijdend."

Weer draait het niet bij Soudal Quick-Step in de kasseienklassiekers. "Een coureur is geen aandeel op de beurs dat elke dag op en neer gaat. In mijn beginjaren zal ik wel onderbetaald geweest zijn en nu ben ik een beetje overbetaald. Het ene compenseert een beetje het andere. José De Cauwer zei dat ook al op tv: een jonge coureur wordt te weinig betaald, een oudere te veel."

Sierra Nevada

Met Patrick Lefevere heeft Lampaert nog niet gesproken. "Dat hoeft ook niet. Ik weet zelf ook wel dat het beter moet. Ik leg mezelf genoeg druk op. Ik wil zelf ook elke dag opnieuw bewijzen dat ik mijn loon waard ben. Ik vraag niet liever. Vorig jaar reed ik goed, pakte veel UCI-punten, maar er zat geen zege bij. Alleen wordt dat niet onthouden."

Waar is het misgegaan? "We deden alles wat we moesten doen. Maar was de Sierra Nevada voor ons wel de goede aanpak? Misschien zijn wij coureurs die ermee gebaat zijn om meer te koersen? Na het voorjaar moeten we de koppen bij elkaar steken. Ons hart luchten en kijken hoe het beter kan. Van zo'n periode leer je altijd bij. Misschien moeten we opnieuw investeren. Laat ons hopen dat we het snel kunnen oplossen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2024