Wout van Aert heeft nog steeds last van val op Paterberg

De klap was harder dan eerst gedacht, maar Wout van Aert denkt niet dat de pijn hem parten zal spelen in de Ronde van Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Wout van Aert is vorige vrijdag tijdens de E3 Saxo Classic ongelukkig ten val gekomen. Toen Mathieu van der Poel demarreerde op de Paterberg, sprong Van Aert van het gootje naar de kasseien en dat manoeuvre eindigde op de harde grond.

Van Aert hield er een pijnlijke heup en elleboog aan over. Hij had ook last van stijfheid aan de rechterkant. Vijf dagen later is de pijn nog altijd niet verdwenen. "Er was toch wel wat stijfheid mee gemoeid", zei Van Aert vlak voor de start van Dwars door Vlaanderen voor de camera van VTM.

"Ik heb nooit echt heel veel pijn gehad, maar die heup is toch wel een gevoelige plek. Het is toch wel een hardere klap dan ik eerst had kunnen inschatten. Gisteren heb ik nog goed kunnen trainen, dus ik verwacht geen problemen."

Geen Laporte & Van Baarle

Het is overigens erg druk in de ziekenboeg van Visma - Lease a Bike. Christophe Laporte mist vanwege een zitvlakblessure Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen. Dylan van Baarle moet ziek afhaken voor Dwars door Vlaanderen en wellicht ook de Ronde.

"Dat is nooit leuk nieuws", zegt Van Aert. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Laat ons hopen dat we ons deel van de pech hebben gehad en dat de jongens die ziek of gekwetst zijn snel herstellen. Gelukkig hebben we een brede kern om nog altijd een goede ploeg op te stellen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024