Wout van Aert verklaart mysterie rond verdwenen Strava-rit daags na E3

Wout van Aert was na de E3 Saxo Classic wel degelijk moe en hij heeft helemaal geen training van 177 kilometer afgewerkt.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

De Strava-volgers van Wout van Aert trokken zaterdag grote ogen. Wout van Aert had namelijk een dag na de loodzware E3 Saxo Classic een ochtendritje van maar liefst 177 kilometer gedeeld op het trainingsplatform.

Hij stak de Nederlandse grens over, zat 5 uur en 23 minuten in het zadel, verbrandde bijna 5000 calorieën en klokte af op een gemiddelde snelheid van 32,8 km/h. Opvallend: Van Aert verwijderde die strava-activiteit al vrij snel. Mocht de concurrentie niet meekijken?

Niets bleek minder waar. Vlak voor de start in Roeselare verklaarde Van Aert aan Sporza hoe de vork aan de steel zit. "Het was een fout ritje", beweerde hij in Roeselare. "Ik had mijn Garmin meegegeven aan mijn buurman, dus heb ik het er maar weer afgehaald."

Val

Verder zei Van Aert dat hij nog wat last ondervindt van zijn val op de Paterberg. "De schade van de val valt gelukkig mee, al ben ik toch wat stijf geweest. Het heeft toch meer impact gehad dan ik eerst had zien aankomen."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024