Winnende Jorgenson zat in wiel bij crash Van Aert: 'Een race-incident, hoop dat Van Aert oké is'

Matteo Jorgenson heeft Dwars door Vlaanderen gewonnen, maar Team Visma | Lease a Bike zag Wout van Aert hard vallen.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

In de finale speelden Jorgenson en Tiesj Benoot het ploegenspel uitstekend. Op ruim vijf kilometer van de meet zette de Amerikaan aan en pas aan de finish werd de winnaar van Parijs-Nice teruggezien. "Het is ongelooflijk. Dit seizoen is een droom. Het was heel belangrijk dat we met twee waren. Toen Küng ging, zat Tiesj op een gat en ik ben blij dat ik heb gewacht."

Het past volledig in de strategie van Team Visma | Lease a Bike, dat met zoveel mogelijk renners in de finale wil komen. Met het oog op de Ronde van Vlaanderen ziet dat er niet goed uit, want eerder in de koers was kopman Wout van Aert hard ten val gekomen. Terwijl Laporte, Tratnik en Van Baarle ook met problemen kampen.

Kirsch

Hoe beleefde Jorgenson de zware crash? "Ik zat in Wout zijn wiel. De Kanarieberg was een beslissend moment. Het was een race-incident, denk ik. Er waren twee lead-outs naar de voet en Wout en Kirsch raakten elkaar. Het was een lelijke val en ik wist meteen dat het zwaar zou zijn."

"Tiesj en ik zijn doorgegaan met ons plan, maar mijn gedachten zijn bij Wout en de andere renners die zijn gevallen. Ik hoop dat ze oké zijn. Ik hoop ook zeker niet dat ik de kopman ben in de Ronde van Vlaanderen, want ik hoop dat Wout erbij is. Verder heb ik nog geen nieuws anders dat hij naar het ziekenhuis is."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024