Aangeslagen Tiesj Benoot over val Van Aert: 'Ik heb iets gevoeld, denk dat hij in mijn wiel zat'

Tiesj Benoot reed een goede Dwars door Vlaanderen, maar was na afloop vooral aangedaan door de zware val van Wout van Aert.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Benoot zag ploegmaat Matteo Jorgenson winnen en zelf kwam hij als vierde over de meet, maar in aanloop naar de finale verloor Team Visma | Lease a Bike Wout van Aert na een zware crash. Tegenover Sporza: "Ons plan was om op de Kanarieberg aan te gaan. We zaten ook in goede positie."

Tim van Dijke deed de lead-out en toen de Zeeuw was uitgereden, was het aan Benoot. "Wout riep: 'Gaan.' Ik sta recht en ik denk dat Wout daar mijn wiel raakt. Dat denk ik toch, want het gaat zo snel met tachtig kilometer per uur. Ik denk dat ik iets gevoeld heb, ja. Het gaat zo snel, maar ik denk dat hij mijn wiel zat."

Jorgenson

Benoot informeerde bij zijn ploeg, maar er was nog geen nieuws over Van Aert, die naar het ziekenhuis is afgevoerd voor onderzoeken. "Ik heb heel lang met Wout in mijn hoofd gezeten. Tot aan de finish, eigenlijk. Je weet dat als je daar valt, dat je veel geluk moet hebben om er goed uit te komen. Ik hoop dat het goed gaat met Wout. Of toch niet te slecht."

In de finale maakten Jorgenson en Benoot er nog het beste van. Met winst tot gevolg. "Het is ongelofelijk dat we nog winnen. Ik was zelf beter dan zondag en ik vind het een half mirakel dat ik zo'n finale kan doen. Ik rijd met pijn rond, maar mijn conditie is echt goed. Gemengde gevoelens, dus."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024