Marianne Vos wint Dwars door Vlaanderen na sprint-à-deux met Shirin van Anrooij

Marianne Vos heeft op haar 36e voor het eerst Dwars door Vlaanderen op haar indrukwekkende palmares gezet.

Net als bij de mannen, verliep de vrouwenkoers niet zonder incidenten. Twee volgwagens die meereden met het mannenpeloton raakten betrokken in een ongeval en ééntje belandde er op de kop in de sloot. De koers werd daardoor lange tijd geneutraliseerd. Côte de Trieu en de Hotond werden geschrapt, waardoor de koers met 20 kilometer ingekort is.

Toen het peloton weer mocht vertrekken, werd er meteen volop gekoerst. Op 29 kilometer van de finish ontsnapten vijf rensters uit het peloton: Shirin van Anrooij, Puck Pieterse, Marianne Vos, Elisa Longo Borghini en Letizia Paternoster. Enkele kilometers later maakte Lotte Kopecky de oversteek. Demi Vollering stond aan de kant met materiaalpech.

Op 12 kilometer van de streep lieten Van Anrooij en Vos hun metgezellen achter. Kopecky probeerde andermaal de oversteek te maken, maar de wereldkampioene slaagde niet in haar opzet. Ook Longo Borghini probeerde tevergeefs naar de twee dames voorop toe te rijden.

Sprint-à-deux

En zo gingen Vos en Van Anrooij de zege beslissen in een sprint-à-deux. Vos trok aan het langste eind en boekte haar 250e profoverwinning. De Italiaanse Letizia Paternoster won de sprint om de derde plek, voor Kopecky. Puck Pieterse is vijfde.

Nieuws
  • Foto: X/Eurosport Nederland