Thijs Zonneveld over Van Aert: 'Ook van veel Nederlanders gehoord dat ze het Van Aert gunden, ik vind het zo verdrietig voor hem'

Na de dramatische val in Dwars door Vlaanderen moest een streep door het voorjaar van Wout van Aert.

E3 Saxo Classic 2024

De kopman van Team Visma | Lease a Bike brak meerdere ribben, zijn sleutelbeen en zijn borstbeen bij zijn val in de semi-klassieker. Er is fysieke schade, maar ook mentaal is dit uiteraard een keiharde klap. Thijs Zonneveld legt in de podcast In het Wiel uit wat er allemaal in de val zat.

Merg en been

"Het huilen ging door merg en been", begint de analist annex journalist. "Er zat fysieke pijn in, maar het is logisch dat daar ook zijn dromen braken voor de komende weken. Van Aert is een geboren winnaar van de Ronde en Roubaix, maar hij heeft nog nooit gewonnen. Dat ligt voor een deel aan de tegenstanders, hij rijdt tegen een bijzondere generatie, maar ook aan pech."

Vorig jaar reed hij lek in de finale van Parijs-Roubaix, voor de Ronde van Vlaanderen 2022 kreeg hij corona en een paar jaar terug had hij meerdere lekke banden in Roubaix.

"En emotioneel nog groter: bij zijn eerste deelname aan Roubaix overleed zijn ploegmaat Michael Goolaerts. Een van de zwaarste dagen van zijn leven, want dat overstijgt een loopbaan. Het zou voor hem zoveel betekenen om Roubaix te winnen."

Nederlanders

Het is weer een voorjaar dat voorbij is. "De druk zal alsmaar groter worden. Het is ook weer een jaar dat hij die ode aan Goolaerts niet gaat vervolmaken, waar hij al jarenlang tegenaan hikt. Op zoveel niveau's slaat dit in, doet dit pijn en verdriet. Ik heb ook met Stuyven en die anderen te doen, maar als je het vergelijkt met wat Van Aert verliest..."

"Ik heb de laatste weken ook van veel mensen gehoord dat ze het Van Aert gunnen. Ook van Nederlanders. Dat ze fan zijn van Van der Poel, maar dat ze het Van Aert ook gunden. Dat hij er in elk geval eentje zou winnen. Dat gaat dus weer niet gebeuren en het zal steeds moeilijker worden. Ik vind het heel verdrietig voor hem."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024