Vollering over vertrek: 'Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg'

Demi Vollering wil vooral focussen op de koers en wil niet te veel uitweiden over haar nakende vertrek bij SD Worx-Protime.

Strade Bianche Women 2024

Het ziet er naar uit dat Demi Vollering volgend jaar andere oorden gaat opzoeken. Dat maakte haar ploegleider Danny Stam woensdag bekend. Het management van de Tourwinnares zou niet gereageerd hebben op een 'genereus aanbod', waardoor er vanuit gegaan wordt dat ze weg wil.

Volgens stam gaat het om een budgetkwestie. Wereldkampioene Lotte Kopecky heeft namelijk haar contract verlengd tot 2028. "Je moet een keuze maken", klinkt het. "Ik denk dat het duidelijk is dat we geen twee renners van dat niveau in onze ploeg kunnen hebben."

Wat haar volgende bestemming wordt is voorlopig niet duidelijk. Daniel Benson, een goed geïnformeerde journalist bij GCN, meldt dat haar makelaar aan het praten is met Lidl-Trek en dat er nog meer teams in de running zijn. In de wandelgangen is te horen dat ze bij UAE Team ADQ één miljoen euro per jaar kan verdienen.

'Verbaasd'

Vollering wilde woensdag niet reageren op het nieuws en vermeed na de finish van Dwars door Vlaanderen de pers. Donderdag heeft de Tourwinnares dan toch kort gereageerd op de saga. "Ik was een beetje verbaasd door het statement van de ploeg", vertelt ze aan NU.nl. "Maar verder ga ik het daar nu niet te veel over hebben."

"Vragen over mijn toekomst zullen de komende tijd nog genoeg komen. Ik wil me focussen op alle wedstrijden die dit jaar nog gaan komen, te beginnen zondag met de Ronde van Vlaanderen. Ik ben nu niet bezig met een afscheid."

Focus op de koers

In gesprek met Sporza klinkt ongeveer hetzelfde verhaal. "Ik probeer het heel erg van mij af te zetten. Dat gaat aardig. Ik kom net na 3 weken van de berg af, waar de focus lag op trainen. Nu is het weer tijd voor koers. Dit jaar rijd ik voor Team SD Worx-Protime, dus ben ik alleen maar met deze ploeg bezig."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024