Wout van Aert sneert op subtiele wijze naar cameraploegen die aan ziekenhuis bivakeren

Wout van Aert doet een oproep aan de cameraploegen om op te hoepelen en zijn familie met rust te laten.

Omloop Het Nieuwsblad 2024 men elite

Voor wie de voorbije dagen onder een steen geleefd heeft: Wout van Aert is zwaar ten val gekomen tijdens Dwars door Vlaanderen en brak daarbij zijn sleutelbeen, enkele ribben en zijn borstbeen. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis van Herentals, waar hij donderdag met succes geopereerd werd.

Wout van Aert geniet in België van een heldenstatus. Er heerst dan ook een soort van rouwstemming. De vele fans willen graag op de hoogte worden gehouden van hoe hun grote held het stelt en enkele Belgische televisieploegen spelen daar op in door met enkele cameraploegen aan de hoofdingang van het AZ Herentals te bivakeren.

Ook de entourage van Van Aert ontsnapt niet aan die belangstelling. Zo filmden de cameraploegen hoe echtgenote Sarah De Bie en zoontje Georges op bezoek kwamen. "We moeten positief blijven", reageerde Sarah kort. Manager Jef Van den Bosch wist te vertellen dat de blessures zwaar waren en dat de revalidatie wel even gaat duren.

Van Aert is duidelijk niet opgezet met de aanwezigheid van die cameraploegen. Dat bleek uit een tweet die hij deelde, van iemand die het fenomeen aan de kaak stelde. "Beelden van rennersvrouwen en kleine kinderen die hun partner/papa gaan bezoeken aan het ziekenhuis, moet dat echt?", klinkt het in die tweet. "Laat die mensen gerust op zulke momenten. Meer dan een medische update hoef ik niet te hebben."

Giro onzeker

Er wacht Wout van Aert een maandenlange revalidatie. Hij mag sowieso al een streep trekken door de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Zijn deelname aan de Giro d'italia is hoogst onzeker, maar Visma - Lease a Bike sluit het niet uit.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2024