Jan Bakelants ziet wegvallen Van Aert niet als voordeel voor Van der Poel: 'Een vergiftigd geschenk'

Na het wegvallen van Wout van Aert en Jasper Stuyven is Mathieu van der Poel nog meer favoriet voor de Ronde van Vlaanderen dan hij al was.

Gent-Wevelgem 2024

In zijn column voor Het Laatste Nieuws kijkt Bakelants vooruit. "De Ronde ziet er helemaal anders uit. Mads Pedersen zal er zondag bij zijn. Die heeft niks gebroken. Zo gaat dat dan. 'Het zijn maar schaafwonden. Hier, raap die fiets op.' Die houding is eigenlijk het failliet van de wielrennerij. Ze zit zo diep ingeworteld dat valpartijen blijven gebeuren en dat daar licht wordt over gegaan."

Vergiftigd geschenk

Van der Poel is de favoriet voor de Ronde, maar het is volgens Bakelants geen voordeel voor de wereldkampioen dat Van Aert er niet bij is.

"Voor hem is dit een vergiftigd geschenk. Je krijgt een koers die nu eenzijdig verschuift naar de topfavoriet. Dat maakt dat hij een moeilijk te controleren koers als de Ronde voor een groot stuk zelf zal moeten dragen. Dat is een rol die Alpecin-Deceuninck niet honderd procent gewend is."

Kasper Asgreen

De analist ziet ploegen die tot nu een matig voorjaar achter de rug hebben, een grotere rol spelen in de Ronde. "Andere ploegen die op voorhand dachten dat ze niks konden komen doen in de Ronde, worden nu ook wakker. En dus verwacht ik een heel rare wedstrijd waarin verrassingen gaan gebeuren."

Zo kijkt de ex-prof naar Soudal Quick-Step. "Misschien staat een renner van de ploeg weer op. Misschien vindt Kasper Asgreen in een kast ver weggestopt een stel goede benen terug. En kan hij de onderschatting die nu rond de ploeg hangt, in zijn voordeel draaien. Iets wat tot woensdag niet voor mogelijk werd gehouden."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2024