Tiesj Benoot over Van der Poel: 'We zijn niet bang van hem, maar natuurlijk maakt hij een groot deel uit van ons plan'

Team Visma | Lease a Bike mist met Wout van Aert, Christophe Laporte en Jan Tratnik drie vaste krachten in de Ronde.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Neemt niet weg dat er nog genoeg smaken over zijn. Een van de renners: Tiesj Benoot, die afgelopen week vierde werd in Dwars door Vlaanderen. Ondanks dat hij een kleine week ervoor hard was gevallen in de E3 Saxo Classic. Hoe dan ook blijft Van Aert betrokken bij zijn teamgenoten, aldus Benoot op de persconferentie voorafgaand aan de Ronde.

Underdog

"We kunnen koersen als underdog. Dat neemt wel wat druk weg van de ploeg. De sfeer is dubbel. We wonnen een mooie koers, maar verloren onze leider. We hadden allemaal gemengde gevoelens, maar vandaag gingen we verkennen en konden we onze gedachten volledig op zondag zetten. Wout stuurde ons enkele berichten, wat ons echt motiveerde."

Ook tijdens de koers zal Benoot wellicht nog eens aan zijn kopman denken. "Ik ga koersen met Wout in gedachten. Ik zou héél graag een goed resultaat neerzetten voor Wout."

Van der Poel

Matteo Jorgenson, die Dwars door Vlaanderen won, is een van de favorieten voor de Ronde. "Om eerlijk te zijn ligt de Ronde Jorgenson beter dan Dwars Door Vlaanderen. Zeker met zijn kwaliteiten als klimmer. Kijk maar naar Pogacar, die hier meteen meedeed voor de overwinning. Jorgenson kent het parkoers hier al heel goed."

Toch zal de druk vooral op de schouders liggen van topfavoriet Mathieu van der Poel. "We zijn niet bang van hem, maar natuurlijk maakt hij wel een groot deel uit van ons plan. Als je ziet hoe hij zondag en vrijdag reed, dan moet je zonder hem naar de finish. Onze sterkte is de breedte, dus dat moeten we ook volledig uitspelen."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2024