Wout van Aert moet voorlopig in ziekenhuis blijven: 'Hij heeft heel veel pijn'

De artsen kunnen nog geen datum op een terugkeer plakken, maar het ziet er naar uit dat Wout van Aert de Giro niet zal halen.

Dwars door Vlaanderen 2024 men

Daags nadat echtgenote Sarah De Bie en zoontje Georges op ziekenbezoek kwamen, zijn ook sportief directeur Merijn Zeeman en trainer Grischa Niermann langs geweest in het AZ Herentals om Wout van Aert een hart onder de riem te steken. Naar omstandigheden stelt Van Aert het goed.

"Ik heb Wout vandaag een uur gezien, maar hij heeft heel veel pijn", zegt Niermann aan Het Nieuwsblad. "Wanneer hij terug gaat kunnen fietsen, dat laten we aan de dokters. Maar het zal niet volgende maandag zijn, dat is zeker."

"Het gaat oké met Wout, maar hij heeft nog altijd veel last van de gevolgen van z’n val en de operaties en van de schaafwonden. Hopelijk mag hij binnenkort naar huis, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn."

"Wielrenners zijn heel goed in het relativeren en vooruitkijken, maar zover was hij deze ochtend zeker nog niet. Hij herinnert zich alles, maar weet nog altijd niet goed wat er bij de val gebeurd is. Van een hersenschudding is geen sprake in ieder geval.”

Zowel Wout als de ploeg verwijten de organisatie niets. "Wout is het niet eens dat die afdaling zo gevaarlijk is, dat de valpartij daardoor gebeurd is en dat het dus de fout van de organisatie is. Flanders Classics is de organisator die absoluut het meeste doet voor de veiligheid van de renners."

Gemengde gevoelens

Zeeman zegt dat de ploeg met gemengde gevoelens zit. "Wout ligt in het ziekenhuis en zeven andere jongens zijn de wedstrijd van zondag aan het voorbereiden. We gaan het beste uit de Ronde en Roubaix proberen te halen. Wij hebben niet de favorietenrol, Mathieu van der Poel is overduidelijk de topfavoriet."

Twee jaar geleden moest Van Aert ook al eens passen voor de Ronde van Vlaanderen, nadat hij het coronavirus te pakken kreeg. "Wout heeft inderdaad al veel pech gehad in de klassiekers. Het is héél, héél triest voor hem. Je kan je niet voorstellen hoe Wout zich nu voelt."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos Ā© 2024