Christoph Roodhooft: 'Jammer dat onze ploeg zo in twijfel wordt getrokken'

Alpecin-Deceuninck dreigde even de controle te verliezen in de Ronde van Vlaanderen, maar herstelde zich uitstekend.

Ronde vanVlaanderen 2024 men

Alle ploegmaten van Mathieu van der Poel waren dan ook op de afspraak. Silvan Dillier, Oscar Riesebeek, Xandro Meurisse, Søren Kragh Andersen, Axel Laurance en Gianni Vermeersch hadden allen hun aandeel in de zege van de wereldkampioen in de Ronde.

Batterij analisten

Dat terwijl de kracht van de ploeg vooraf in twijfel werd getrokken. Zeker ten opzichte van machtsblokken als Team Visma | Lease a Bike en Lidl-Trek. Christoph Roodhooft springt in de bres voor de ploeg in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Je hebt tegenwoordig een batterij analisten en columnisten in Vlaanderen, en voor die mensen is het op den duur waarschijnlijk moeilijk om nog origineel uit de hoek te komen, maar ik vind het jammer dat onze ploeg zo erg in vraag gesteld wordt."

Poggio

De ploegleider snapt de kritiek simpelweg niet goed. "We hebben al vaker bewezen dat onze ploeg voldoende sterk is op de momenten die ertoe doen - aan de voet van de Poggio waren we ook met genoeg volk. Wij kunnen minder schaken zoals Visma of Lidl-Trek, dat weten we ook, maar wij hebben een kopman die zij niet hebben."

Het is volgens hem een voordeel dat er met Van der Poel één kopman is. "Wat wij doen, is situaties proberen te creëren waarbij de individuele waarde van Mathieu tot zijn recht komt. We willen niet dat Mathieu in een positie komt waarbij mensen van hem kunnen profiteren. We willen niet dat hij kopwerk moet doen terwijl tegenstanders in het wiel kunnen blijven zitten."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2024