Petjesgooier en advocaat reageren: 'Ze supportert voor Mathieu van der Poel'

De vrouw zou het petje niet doelbewust gegooid hebben, maar verder wil ze er niet veel over kwijt.

Hallucinant tafereel op 42 kilometer van de finish in Parijs-Roubaix: een vrouw leek doelbewust een petje richting de fiets van Mathieu van der Poel te gooien. Het incident lokte heel wat verontwaardiging uit en de Franse tak van rennersvakbond CPA heeft aangifte gedaan.

Intussen is de vrouw geïdentificeerd. Het gaat om een Oost-Vlaamse die uitgenodigd was in een viptent langs het parkoers. Het Nieuwsblad kon de vrouw contacteren. "Ze voelt zich opgejaagd", klinkt het. "Ze vindt dat ze onnodig in een storm is terechtgekomen door een ongelukkig manoeuvre, na een namiddagje aperitieven langs de kasseien."

Geen opzet

De vrouw houdt vol dat ze de pet niet bewust richting het achterwiel van de wereldkampioen gooide. "Mochten er klachten komen, dan zal ik mijn verantwoordelijkheid opnemen”, zegt ze. “Meer woorden wil ik daar in de media niet aan vuilmaken.”

Haar advocate zegt dat er inmiddels contact is opgenomen met de Franse rennersvakbond. "Ze heeft aangegeven dat ze openstaat voor een gesprek en dat ze graag aan de vakbond toelichting wil geven over wat daar gebeurd is. Ze wil alles graag uitleggen."

Supporter

De advocaat bevestigt dat haar cliënte supportert voor Mathieu van der Poel. "Het was evident ook nooit de bedoeling van mijn cliënte om de renner in kwestie kwaad te berokkenen. Laat staan dat ze hem ten val wilde brengen."

Waarom er dan wel een pet op de kasseien belandde, net toen Van der Poel passeerde? "Die uitleg houdt mijn cliënte graag voor het gesprek met de rennersbond. Ze kan hen dat in geuren en kleuren uitleggen. Maar ze wil dat gesprek dus niet in de media voeren."