Rick Zabel zet op 30-jarige leeftijd punt achter carrière

De zoon van de legendarische sprinter wil meer tijd met zijn familie spenderen en zich bezighouden met nieuwe uitdagingen.

Zabel

Rick Zabel hangt zijn fiets aan de wilgen. Dat maakte de 30-jarige Duitser bekend in een video op sociale media. Zijn laatste wedstrijd namens Israel-Premier Tech was Parijs-Roubaix, waar hij als 106e over de streep bolde.

Later deze maand komt Zabel wel nog één keer in actie om afscheid te nemen van zijn fans. Hij zal dat doen op 26 mei in Rund um Köln, in het shirt van het Duitse nationale tam.

Zabel stopt met koersen omdat hij meer tijd wil spenderen met zijn familie en zich wil richten op 'andere uitdagingen in het leven'. "Na een wielercarrière van dertien jaar komt er een einde aan mijn reis", laat hij weten. "Het was echt een coole tijd."

"Ik ben trots op wat ik heb bereikt in mijn carrière en blij met alles wat ik heb mogen meemaken. Ik heb geweldige mensen ontmoet. Ik kan niet wachten om voor de laatste keer een rugnummer op te spelden, in mijn thuiswedstrijd in en rond Keulen. Daarna begint een nieuw hoofdstuk in mijn leven."

Carrière

Zabel werd prof in 2014 bij BMC. Daarna reed hij voor Team Katusha Alpecin en Israël - Premier Tech. Hij trad nooit in de voetsporen van zijn vader Erik Zabel, die maar liefst 150 profkoersen won, maar boekte wel twee profoverwinningen: een ritzege in de Ronde van Oostenrijk en in de Tour de Yorkshire. Hij reed vier keer de Tour en vier keer de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos