Richard Plugge: 'We hebben geen deadline voor Vingegaard, hij doet het goed en maakt mooie progessie'

Er zijn nog de nodige vraagtekens rondom Team Visma | Lease a Bike richting de Tour de France. 

Plugge

De grootste vraagtekens zijn of Jonas Vingegaard tijdig fit raakt en of Wout van Aert zijn opwachting gaat maken in de Franse ronde, die eind juni van start gaat. Van Aert heeft zijn rentree inmiddels gemaakt in de Ronde van Noorwegen, terwijl Vingegaard momenteel op Mallorca traint. Manager Richard Plugge geeft in gesprek met Cyclingnews een update.

Plugge: "We hebben goede hoop dat Wout naar de Tour de France kan gaan, maar we moeten zien hoe het gaat in de Ronde van Noorwegen en hoe het allemaal evolueert. Voor ons is het een beetje vreemd. Normaal plannen we het hele jaar en houden we ons aan het plan. Dit jaar moeten we het aanpassen, maar dat hoort ook bij de sport."

Vingegaard

Dan is er nog Vingegaard, de titelverdediger. Onlangs deelde zijn trainer Tim Heemskerk redelijk positieve berichten over de Deen, die op dat moment nog in Denemarken trainde. Plugge: "Als hij gaat, moet hij honderd procent zijn. De Tour de France is geen wedstrijd waar je minder dan honderd procent aan kan beginnen en dan maar moet hopen. Hoop is nooit een goede start, dus we moeten er zeker van zijn dat hij honderd procent kan zijn."

Toch is ook de boodschap van Plugge in de lijn van het bericht van Heemskerk. "Hij doet het echt goed, hij maakt mooie progressie. Maar we moeten zien hoe het de komende weken evolueert. We hebben goede hoop en hij maakt vooruitgang, maar we willen hem en onszelf de tijd geven om een goede beslissing te nemen. We hebben geen deadline om de beslissing te nemen."

Nieuws
  • Cor Vos