'Tudor Pro Cycling haalt Hirschi binnen en hengelt naar diensten Alaphilippe'

De Zwitserse formatie van Fabian Cancellara is druk aan het shoppen op de transfermarkt.

Tudor

Tudor Pro Cycling is aan een steile opmars in het peloton bezig. De ploeg, met wielerlegende Fabian Cancellara als eigenaar, promoveerde in de winter van 2022-2023 van het continentale naar het procontinentale circuit. De ploeg wordt ook elk jaar sterker en dit seizoen boekten ze hun allereerste zege in de WorldTour.

Komende winter willen ze nog een stapje hoger zitten. Achter de schermen wordt volop onderhandeld om de ploeg te versterken. Zo is Marc Hirschi van plan UAE Team Emirates te verlaten voor een Zwitsers avontuur. Volgens La Gazzetta dello Sport is de deal zo goed als beklonken.

Verder meldt Gazzetta-journalist Ciro Scognamiglio dat Tudor hengelt naar de diensten van Julian Alaphilippe. "Tudor zal een poging doen om Alaphilippe vast te leggen", schrijft hij op X. "Het moet nog beslist worden of hij al dan niet bij Soudal Quick-Step blijft."

Kapers op de kust

De tweevoudige wereldkampioen is einde contract bij Soudal Quick-Step en hij kan op veel interesse van andere (Franse) ploegen rekenen. Een maand geleden vertelde Jean-René Bernaudeau, algemeen manager bij TotalEnergies, dat de onderhandelingen met Alaphilippe gestart zijn.

Verder maakten ook Cofidis en Arkéa-B&B Hotels hun interesse in 'Loulou' al kenbaar. Tot slot sluit Patrick Lefevere een contractverlenging bij The Wolfpack niet uit. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Nieuws
  • Cor Vos