Michel Wuyts over INEOS Grenadiers: 'In paardenkracht sterker dan UAE, maar o zo miserabel voorspelbaar'

De Giro d'Italia kende weinig spanning door de onwijze overmacht van Tadej Pogacar. 

Ineos

In zijn column voor Het Laatste Nieuws gaat Michel Wuyts in op de concurrentie. Hij steekt een veer in de reet van Ben O'Connor en Daniel Felipe Martínez, die beiden een poging deden om Pogacar te volgen bij een aanval. "Ik heb ze bewonderd, de andere vermetele mannen die Pogacar in deze Giro poogden te volgen. O’Connor op Oropa, Martinez naar Livigno en Santa Christina. Zij durfden tenminste, al hadden ze daar vervolgens dagen spijt van."

Wuyts keek er liever naar dan INEOS Grenadiers. "In paardenkracht sterker dan UAE, maar o zo miserabel voorspelbaar. Alles up-tempo, een aaneenschakeling van identieke riffs, nooit een finale uithaal. Diesel Thomas ter wille. Ineos blijft in hetzelfde bedje ziek, dat van de machteloze afwerking. Neen, ik neem het Thomas niet kwalijk. Op zijn 38ste wist die verdomd goed dat eindwinst uitgesloten was."

Concurrentie

Al plaatst Wuyts een kanttekening bij de overmacht van Pogacar: "Spreekt voor zich dat de concurrentie weinig voorstelde. Geen van de tegenstanders heeft een plaats in de top tien van de beste klimmers. Van Vingegaard over Carlos Rodriguez, Mas en Roglic, ze kiezen voor de almachtige Tour."

"De Giro blijft een schaduwspeler die alleen met grof geld een verlichte held kan aantrekken. Om meer groten te lokken zou het goed zijn dat Tadej Pogacar de dubbel pakt. Zo van: ‘Zie je wel dat de twee combineerbaar zijn.’ Wel, er hangt op 21 juli in Nice wat prettigs in de lucht."

Nieuws
  • Cor Vos