🎥 Merlier sprint in Rome naar derde ritzege in Giro, Pogacar eindwinnaar

Tim Merlier heeft het slotakkoord in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven.

Merlier

De Giro d'Italia zit erop. Op de slotdag werd aan een gezapig tempo rondjes gereden in Rome. Daarbij passeerde het peloton uiteraard de mooiste monumenten van de historische Italiaanse hoofdstad. Na de traditionele feestelijkheden, maakte het peloton zich een laatste keer op voor een massasprint.

De laatste vluchters werden op 12 kilometer van de finish bij de lurven gegrepen. Op 8 kilometer van de streep sloeg bij topfavoriet Jonathan Milan het noodlot toe. De sprinter van Lidl-Trek reed lek en moest lang wachten op een nieuwe fiets. Toch slaagde hij er nog in om de aansluiting te maken.

Milan sprintte in de straten van Rome zelfs nog mee voor de overwinning. Hij moest evenwel tevreden zijn met een tweede plek en de puntentrui, want Tim Merlier trok aan het langste eind. Het is zijn derde ritzege in deze Giro. Kaden Groves bolde als derde over de streep. Tadej Pogacar bereikte veilig de finish en mag de Maglia Rosa mee naar huis nemen. Beelden en uitslag:

Pogacar won naast de roze trui ook de bergtrui. Jonathan Milan is de winnaar van het puntenklassement en de beste jongere in deze Giro was Antonio Tiberi.

Nieuws
  • Cor Vos