Jan Ullrich is weer gelukkig: 'Heb nog mijn hoogtes en laagtes, maar ik sta weer met beide voeten in het leven'

Jan Ullrich heeft een turbulente tijd achter de rug na zijn loopbaan, maar nu gaat het weer goed met hem. 

Achtergrond Tim Beck

Dat vertelde hij in gesprek met Het Nieuwsblad toen hij in Roeselare was om een tijdritfiets van hem op te halen voor zijn nieuw geopende museum in Duitsland. Hij krijgt de fiets een tijdje in bruikleen. Na een moeilijke tijd waarin hij veel alcohol en drugs gebruikte gaat het nu weer beter met hem.

"Op dit moment gaat het heel goed met mij", vertelt Ullrich. "Ik ben opnieuw aan het sporten en heb een mooie familie met vier kinderen. Ik ben nu zeer gelukkig.'

Hij vertelt opener te zijn geworden over zijn verleden. Over zijn verslavingen, maar ook over loopbaan. "Het is mijn persoonlijke Jacobsweg geweest. Niet simpel, maar wel noodzakelijk. De feedback van de fans was heel goed, wat me geholpen heeft. Ik heb nu mijn hoogtes en mijn laagtes, maar sta weer met beide voeten in het leven."

Wielersport

Een van de mensen die hem geholpen hebben, is Lance Armstrong. "We zijn goede vrienden. Al een jaar of drie doen we samen fietsevents op Mallorca. In oktober vlieg ik naar de Verenigde Staten om samen met Lance de Gran Fondo van George Hincapie te rijden. Ik hoop dat Lance ook de tijd vindt om een keer naar mijn museum te komen. Dat zou goede reclame zijn, haha."

Ook de wielersport volgt hij weer op de voet. "Ik geniet weer van de sport. Ik denk niet dat ik ooit teammanager ga worden, maar ik zou wel graag mijn ervaring doorgeven aan de jongere generatie. Ik ben voor altijd verbonden met het wielrennen. Dat wil ik niet meer uit de weg gaan."

Bekijk het originele bericht