Jonathan Milan krijgt alsnog drievoudige straf wegens manoeuvre in slotrit Giro d'Italia

De Internationale Wielerunie UCI heeft de snelle Italiaan met wat vertraging toch nog gesanctioneerd. 

Milan

Jonathan Milan heeft zijn paarse puntentrui in de slotetappe van de Giro d'Italia geen extra glans kunnen geven. De 23-jarige Italiaan van Lidl-Trek moest in Rome zijn meerdere erkennen in Tim Merlier. Toch is die tweede plek best wel indrukwekkend, want op 9 kilometer kreeg hij af te rekenen met mechanische pech.

De fietswissel ging ook niet vliegensvlug, waardoor Milan kostbare tijd verloor. Hij sloeg er uiteindelijk alsnog in om de aansluiting met het peloton te maken (en naar een tweede plek te spinten), maar maakte daarbij gebruik van de slipstream van meerdere volgwagens.

Dat is uiteraard verboden en dat 'valsspelen' krijgt nu ook een staartje. De UCI legde Milan een boete van 200 Zwitserse frank op. Verder verliest hij ook 10 punten in het puntenklassement, maar dat zal hem uiteraard worst wezen, vermits hij nog steeds met ruime voorsprong het puntenklassement wint. Tot slot werden er 15 UCI-punten afgetrokken.

Milan kan terugblikken op een meer dan geslaagde Giro. Hij won drie etappes en mag voor het tweede jaar op rij de 'Maglia Ciclamino' mee naar huis nemen.

Nieuws
  • Cor Vos