Dylan van Baarle zal NK-titel niet verdedigen: 'Energie sparen en geen risico's nemen'

Dylan van Baarle werd vorig jaar knap nationaal kampioen op een zwaar rondje in Zuid-Limburg. 

Baarle

Die titel zal hij dit jaar normaal gesproken niet gaan verdedigen, zo vertelt hij in zijn podcast In Koers. "Dat heeft te maken met wat erna gaat komen met de Tour de France, Olympische Spelen en ook nog de Vuelta a España. De Tour en Vuelta heeft een nog kortere voorbereidingsweek dan vorig jaar. Ik moet mijn energie sparen."

"Er is ook een grotere kans op valpartijen, want het rondje is iets minder zwaar dan vorig jaar. Het grote doel is de Tour en we willen de risico's uitsluiten. De Dauphiné is mijn laatste koers in het rood-wit-blauw, in elk geval voor dit jaar."

Mouwtjes

De eerste fase in het rood-wit-blauw was zeer succesvol voor Van Baarle. Hij won zowel de Tour als Vuelta met de ploeg, maar aflopen voorjaar bracht zijn rood-wit-blauw minder geluk. "Ik heb er wel een jaar lang van kunnen genieten en ben heel blij dat ik 'm heb mogen dragen. Nu mag ik ook met die mouwtjes rijden."

Het NK wordt dit jaar gereden in en rondom Arnhem. De scherprechter op het rondje is de Posbank, die echter niet open zal zijn voor publiek. De wedstrijd worden verreden op 23 juni.

Nieuws
  • Cor Vos