Quintana en Buchmann lopen verschillende breuken op na val in Ronde van Zwitserland

De tweede etappe in de Ronde van Zwitserland heeft meerdere slachtoffers geëist. 

Buchmann

Het is voorlopig niet het seizoen van Nairo Quintana en ook niet van Emanuel Buchmann. Beide pechvogels kenden dit voorjaar wel wat pech en in de Ronde van Zwitserland sloeg het noodlot opnieuw toe. De Colombiaan en de Duitser kwamen beiden ten val en verschenen niet meer aan de start van de derde etappe.

Buchmann brak zijn heup én sleutelbeen. Hij moet voor beide breuken onder het mes en zal een tijdje buiten strijd zijn. De Ronde van Frankrijk zal hij sowieso niet halen.

Het is zijn tweede grote tegenslag in korte tijd, want anderhalve maand geleden werd hij door zijn ploeg BORA hansgrohe, ondanks een uitstekende vorm, onverwacht gepasseerd voor de Giro d'Italia. Buchmann uitte felle kritiek op die beslissing en zal de ploeg komende winter verlaten.

Quintana breekt hand

Ook Nairo Quintana kuste maandag in de finale het asfalt. Uit radiologisch onderzoek bleek dat de 34-jarige Colombiaan van Movistar een niet-verplaatste breuk van het vierde middenhandsbeentje heeft opgelopen. Zijn hand zal een tijdje geïmmobiliseerd worden.

Het seizoen van Quintana wordt net als dat dat van Buchmann voorlopig getekend door pech. In de Ronde van Colombia kwam hij er vanwege ziekte niet aan te pas. Zijn Europese seizoensstart moest hij uitstellen vanwege een coronabesmetting en in de Ronde van Catalonië gaf hij op na een val in de slotrit.

In de Giro d'Italia bleef Quintana wel gespaard van pech en verraste hij door tweede te finishen in de koninginnenrit naar Livigno, gewonnen door Tadej Pogacar. De Tour zal hij straks niet betwisten, maar hij is wel voorzien voor de Vuelta a España.

Nieuws
  • Cor Vos