'Victor Campenaerts rijdt komende drie seizoenen bij Visma | Lease a Bike' 

Een verrassende maar toch ook weer niet zo verrassende transfer in wielerland. 

victor campenaerts

Visma | Lease a Bike kan met de vele blessures en ziektes die de ploeg teisteren elke renner gebruiken. Op deze moeten ze alleen nog wel even wachten tot het begin van het nieuwe seizoen. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad meldt namelijk dat Victor Campenaerts vanaf 2025 voor de geelzwarte brigade rijdt.

Contract voor drie jaar

Transfers mogen officieel pas op 1 augustus bekend worden gemaakt, maar bij Het Nieuwsblad weten ze het zeker: de Belg die nu nog voor Lotto-Dstny rijdt, zal een contract tekenen voor drie seizoenen bij de formatie van Richard Plugge.

Campenaerts is nu 32 jaar oud en zal dus tegen het einde van z'n contract 35 zijn. Het zou maar zo kunnen dat hij z'n carrière afsluit bij de Nederlandse equipe.

Visma | Lease a Bike had wel nood aan wat ervaring. Oude rot Robert Gesink neemt bijvoorbeeld na dit seizoen afscheid en vorig jaar nam ook cultuurdrager Jos van Emden al afscheid. Campenaerts kan een rol als koerskapitein perfect invullen met zijn jarenlange ervaring.

De flamboyante Belg past goed bij de ploeg die bekendstaat vanwege z'n hyperwetenschappelijke en revolutionaire benadering van de sport. Campenaerts is op eigen houtje ook veel bezig met marginal gains in de sport. Zo experimenteerde hij in koers al veel met een groter voorblad op z'n fiets tijdens wegkoersen.

Verleden bij ploeg

Campenaerts is geen vreemde voor Visma | Lease a Bike. Hij reed vanaf 2016 al twee seizoenen voor LottoNL-Jumbo, één van de naamvoorgangers van Visma | Lease a Bike. In 2017 werd Campenaerts Europees kampioen tijdrijden. Een jaar later herhaalde hij dat kunstje voor het Belgische Lotto.

Later in z'n loopbaan, in 2021, won de Belg een etappe in de Giro. In de twee jaren ervoor was Campenaerts al vier keer tweede geworden in een Giro-rit. Hij won ook nog ritten in de Baloise Belgium Tour, de Tirreno, de Ruta del Sol en de Ronde van Luxemburg.

Nieuws
  • Cor Vos