📸 Dit is de nieuwe fiets waarop Mathieu van der Poel de Tour zal rijden

Mathieu van der Poel zal de komende Tour de France (zeer waarschijnlijk) op een spiksplinternieuwe fiets rijden met een gedurfd frame! 

mathieu van der poel

Mathieu van der Poel is zich in Spanje druk aan het voorbereiden op de Tour de France. Vorig jaar reed hij nog de Baloise Belgium Tour in aanloop naar La Grande Boucle, maar deze keer trekt hij zonder koerskilometers in de benen naar Frankrijk, ehhh... Italië, want de start is in Firenze.

In Spanje al gespot op de fiets

Zonder koerskilometers, maar mét een nieuwe fiets. Dat is nog wel steeds de Canyon Aeroad, maar die heeft een flinke spuitbeurt gekregen. Als wereldkampioen had hij al een witte fiets met wat regenboogaccenten, maar volgens het Instagram-account van Eurosport wordt het nu een nog veel flitsender ontwerp.

Enkele dagen geleden werd hij in Spanje ook al gespot op de fiets in een Instagram-filmpje van Freddy Ovett, zijn trainingsmakker aldaar tijdens veel ritten.

Foto's van het nieuwe frame

Hieronder zie je de foto's van het kleurrijke frame. De kleuren van de regenboogtrui komen daarin uiteraard terug, maar wel op een heel andere manier dan nu het geval is. Oordeel zelf!

Op deze fiets zal Mathieu van der Poel hopelijk een gooi doen naar het geel in Frankrijk. Maar eenvoudig zal dat niet zijn, want in de eerste rit van Florence naar Rimini staat er bijvoorbeeld al een klim van 7 kilometer aan 5 procent op het prorgamma. Die zit wel iets meer dan 25 kilometer van de streep, dus de zwaardere mannen kunnen allicht terugkeren. Maar als ene Tadej Pogacar het al op z'n heupen krijgt...

Een dag later naar Bologna is de bekende klim naar de basiliek van San Luca de scherprechter. Ze doen de klim van 2 kilometer aan 10 procent twee keer. Andermaal ligt de finish wel weer dertien kilometer na de tweede keer San Luca.