Oud-Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam stopt: 'Aan alle goede dingen komt een eind'

Ramon Sinkeldam (35) beëindigt na dit seizoen zijn carrière als professioneel wielrenner.

Ramon Sinkeldam

Op sociale media heeft Ramon Sinkeldam aangekondigd dat hij gaat stoppen als professioneel wielrenner. "Aan alle goede dingen komt een eind", begint hij zijn aankondiging op X. Sinkeldam beëindigt zijn carrière na afloop van het huidige seizoen.

13 jaar

Op X schrijft de renner uit Zaandam verder: "Na dertien prachtige jaren is het tijd voor iets anders. Meer tijd met het gezin en een andere levensstijl. Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft."

Sinkeldam is momenteel renner bij Alpecin - Deceuninck, waar hij sinds 2023 actief is. Hij werd in zijn jeugdjaren op weg geholpen via de opleidingsploeg van Rabobank, waarna hij in 2012 bij Argos - Shimano terecht kwam.

Tot en met 2017 reed de inmiddels 35-jarige Sinkeldam voor die ploeg (toen Team Sunweb), waar hij naam maakte als sprinter en vooral als sprintaantrekker. Groupama - FDJ hem begin 2018 binnen, waar hij als toenmalig Nederlands kampioen een belangrijke schakel werd in de sprinttrein van Arnaud Démare.

Zijn laatste twee seizoenen reed en rijdt hij voor Alpecin - Deceunink. "Ik kijk er naar uit om door te rammen", sprak Sinkeldam voor zijn avontuur bij de Belgische ploeg in een interview met Wieler Revue. Ook bij de ploeg van Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel werd hij vaak gebruikt als helper in de sprintfinales.

NK op de weg

Sinkeldam heeft zeven professionele overwinningen achter zijn naam staan. Daarvan is het Nederlands kampioenschap op de weg van 2017 natuurlijk het hoogtepunt. De rappe Zaandammer werd kampioen in 's-Heerenberg door Wouter Wippert en Dylan Groenewegen te kloppen in de sprint.

Verder prijken er op de erelijst van de Sinkeldam twee ritzeges in de Ronde van Hainan (2012), een etappe in de World Ports Classic (2014), de Garmin Velothon Berlin (2017), Binche - Chimay - Binche (2017) en Paris Chauny (2018).

De ervaren sprintaantrekker reed vijf keer de Tour. Vorig jaar kwam hij op een heel bijzondere manier in de aandacht tijdens de Franse ronde. Zijn koffer was namelijk zoekgeraakt op Schiphol. Hierdoor had hij de hele Tour alleen een rugzak bij zich.

Nieuws
  • Cor Vos