Interview | Ramon Sinkeldam na knappe derde plaats op zijn laatste NK: 'Fijn om met een goed gevoel af te sluiten'

Ramon Sinkeldam kijkt met een goed gevoel terug op zijn laatste NK en blikt vooruit op het laatste deel van zijn carrière.

Ramon Sinkeldam podium

Ramon Sinkeldam veroverde zondag in Arnhem knap het brons bij de nationale titelstrijd op de weg. De 35-jarige Zaandammer kondigde eerder deze week aan dat hij stopt als professioneel wielrenner en reed dus zijn laatste NK. Wij spraken hem een uur na de finish.

Rappe mannen achter zich

"Ik ben blij dat ik mijn goede benen kon tonen", reageerde de sprintaantrekker van Alpecin - Deceuninck, die zelf in 2017 Nederlands kampioen werd. "Het is vooral fijn dat ik, ondanks dat het mijn laatste NK is, het met een goed gevoel kan afsluiten."

De sprintaantrekker moest in de sprint zijn meerdere erkennen in winnaar Dylan Groenewegen en runner-up Olav Kooij. Wel hield hij rappe mannen als Mike Teunissen, Cees Bol en Marijn van den Berg knap achter zich.

Geen afscheidstournee

Zoals we Sinkeldam kennen is hij heel nuchter over het feit dat hij stopt en heeft hij totaal geen behoefte aan een uitgebreid afscheid. "Nee, nee, helemaal niet", lachte de 35-jarige Zaandammer. "Ik heb niet echt een duidelijk programma voor de rest van het jaar en ik hoef zeker geen afscheidstournee met een heel circus."

Geen toeters en bellen dus voor Sinkeldam, die na dit NK en het aankondigen van zijn carrière ook geen specifieke koersen meer heeft staan op zijn bucketlist. "Ik doe gewoon mijn dingetje bij de ploeg en ik wordt ingezet waar ik nodig ga zijn."

De sprintaantrekker verwacht daarom in het tweede deel van het seizoen een soortgelijk programma te rijden als in 2023. "Toen reed ik met Jasper (Philipsen) veel in België waar we ook een aantal keren wonnen", vertelde Sinkeldam. "Dat was natuurlijk heel leuk. Daarnaast zal ik hopelijk een aantal criteriums rijden."