Van Baarle, Terpstra en Sinkeldam wilden niet opgeven in Roubaix: reden met z'n drieën buiten tijd de koers uit

Liefhebbers! (En het was waarschijnlijk hun eer te na om een DNF achter de naam te krijgen in deze mythische Parijs-Roubaix.)

dylan van baarle
  • Ramon Sinkeldam Ramon Sinkeldam
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle
  • Niki Terpstra Niki Terpstra

Als echte wielerfreaks nemen wij natuurlijk de gehele uitslag van iedere koers door op Procyclingstats.com. Na de mythische moddereditie van Parijs-Roubaix was dat niet anders. En er viel ons iets op.

Want wie stonden daar met z'n drieën in dezelfde tijd met een OTL (Outside Time Limit) achter hun naam? Juist, landgenoten Dylan van Baarle, Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam. Ze kwamen samen op 29 minuten en 44 seconden van winnaar Sonny Colbrelli over de streep, 47 seconden na het verstrijken van de tijdslimiet voor een echte klassering.

Met name Van Baarle had zich na z'n tweede plaats op het WK waarschijnlijk meer voorgesteld van deze Roubaix, maar zo'n glibberkoers is natuurlijk iets wat je moet liggen.

Toch wilde hij samen met Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam van geen opgeven weten. Een koers als deze wilden de drie liefhebbers uitrijden. En dus reden ze samen naar het Velodroom. Tijdslimiet of niet, ze hebben het parkoers gewoon afgelegd, dus voor ons zijn het finishers!

Zoals je ziet waren er naast het Nederlandse trio nog zeven bikkels die van geen opgeven wilden weten. De Belg Tom Paquot deed het licht uit op het velodroom en kwam als laatste over de streep.