Roxanne Bertels over vriend Mathieu van der Poel: 'Net een Duracelkonijntje'

Vriendin Roxanne Bertels praat over haar bekende vriend en hoe ze soms weken van tevoren een wandeling met hem moet inplannen in Excel. 

mathieu van der poel en zijn vriendin roxanne bertels

Mathieu van der Poel hebben we de afgelopen periode niet veel in koers gezien. Niet veel? Helemaal niet zelfs. Sinds z'n derde plek in Luik-Bastenaken-Luik nam de wereldkampioen eerst een rustpauze en bouwde hij daarna via een hoogtestage met de ploeg in La Plagne op naar de Tour de France.

Excel-planning

Met wat minder koersen zal hij z'n vriendin Roxanne Bertels de afgelopen tijd dus best geregeld hebben kunnen zien, maar doorgaans is het een hele planning, waarbij zelfs Microsoft hulp biedt.

"We hebben thuis een Excel-planning met de dagen dat hij weg is. Het is bij wijze van spreken soms weken vooraf plannen om een wandeling te maken", zei ze in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Bertels deed daar ook uit de doeken hoe het is om 'met MVDP' te zijn. "Als hij thuis is, is hij altijd relaxed. Ik heb hem eigenlijk nog niet vaak boos gezien, tenzij er iets is misgelopen tijdens een wedstrijd. Dan is hij een half uurtje chagrijnig. Voor de rest is Mathieu een vrolijk en positief mens. Hij is altijd gelukkig."

Duracelkonijntje op bitterballen

Inmiddels kent Roxanne de gebruiken van haar vriend op haar duimpje. Ze weet binnen mum van tijd hoe hij eraan toe is en of ze hem even met rust moet laten of juist niet. Over het algemeen is hij niet zo moeilijk in de omgang en geniet hij ook van de kleine dingen in het leven, zoals een bitterbal.

"Zenuwen heeft hij eigenlijk nooit. Als hij bij het ontbijt rustig is en niet veel zegt, dan weet ik dat hij een beetje gespannen is, maar verder is hij een ‘duracelkonijntje’ dat staat te stuiteren. Mathieu durft buiten de wedstrijden om weleens een wijntje te drinken of een bitterbal te eten. Hij is een echte ‘wijnman’, geen ‘bierman’."