📸 Ellen van Dijk grapt over oude foto met Marianne Vos: 'Vraag me af wat die schattige junior tussen ons in nu doet...'

Iemand postte een foto met de Nederlandse wereldkampioenen van 2013. Tussen Marianne Vos en Ellen van Dijk staat een jong mannetje in zijn regenboogtrui...

regenboogtrui met medaille

Dat de Tourstart in Firenze was, dat zal niemand ontgaan zijn. Misschien was je wel vergeten dat daar elf jaar geleden ook een WK wielrennen werd gehouden. Dat was een succesvol WK voor Nederland, want we leverden daar maar liefst drie wereldkampioenen af.

Van Dijk stuurt tweet aan Vos

Die drie zijn allemaal nog actief en iemand twitterde een foto van de drie in hun regenboogtrui met gouden medaille. Schijnbaar hebben ze samen geposeerd na afloop van dat WK. Een leuk plaatje voor op de burelen van de KNWU, zoiets.

De tweet met die foto werd opgepikt door een van hen. Ellen van Dijk zag het plaatje en richtte een tweet aan Marianne Vos. Die eerste werd wereldkampioen op de tijdrit, die laatste pakte de wereldtitel op de weg.

Tussen hen in staat een jong mannetje dat ook de wereldtitel pakte op de weg, maar dan bij de junioren. Van Dijk vraagt op Twitter aan Vos wat er van dat schattige mannetje tussen hen in nu toch zou doen...

Een grapje natuurlijk, want het is Mathieu van der Poel en Van Dijk weet dondersgoed wat Mathieu van der Poel nu allemaal doet.

De foto met de tekst van Van Dijk

Over dat wereldkampioenschap in Firenze van Van der Poel publiceerden we onlangs overigens een groot verhaal dat eerder al in ons magazine te lezen was. Hopelijk kan Van der Poel in de regenboogtrui die hij vorig jaar bij de senioren veroverde nog iets moois laten zien deze Tour!