🎥 Toffe beelden! Laurenz Rex vermaakt publiek op de San Luca met superlange wheelie

Laurenz Rex speelde geen rol van betekenis in het verloop van de tweede Touretappe, maar wist toch het publiek te vermaken. 

Laurenz Rex Tour

Het publiek op de San Luca in Bologna was afgekomen werd op haar wenken bediend. Ze zagen Vauquelin zijn aanval plaatsen op weg naar de ritzege, ze zagen Pogacar en Vingegaard de strijd om het geel openen en ze zagen... Laurenz Rex!

Wheelie

De Belg speelde weliswaar geen rol van betekenis in de etappe, maar wist wel het publiek te vermaken. En hoe! Op een flinke achterstand van de spits van de koers voerde hij een waar kunststukje op.

In een filmpje dat zijn ploeg Intermarché op X plaatst, is te zien dat de 24-jarige Belg een wheelie doet van meer dan een minuut. Om precies te zijn: één minuut en twaalf seconden.

Na zijn indrukwekkende wheelie kwam Rex in Bologna als 129e binnen. Hij passeerde de finish in een omvangrijke groep op ruim twintig minuten van winnaar Vauquelin.

Tourdebuut

Laurenz Rex rijdt zijn eerste Ronde van Frankrijk. We kennen hem vooral als talentvol coureur voor de voorjaarsklassiekers, met ook een sterke sprint. De 24-jarige werd in 2023 al negende in Parijs - Roubaix.

Dit jaar werd Rex zesde in Omloop Het Nieuwsblad, waarna hij drie dagen later de Belgische eendagskoers Le Samyn op zijn naam schreef. Vorig jaar reed hij met de Giro zijn eerste grote ronde. Daar was een vierde plaats vanuit de ontsnapping in een overgangsetappe zijn beste resultaat.