Joris Nieuwenhuis breekt met Baloise - Trek Lions en is op weg naar gloednieuw crossteam

Joris Nieuwenhuis kan voor die nieuwe ploeg in de winter crossen en in de zomer gravelen.

Nieuwenhuis

Joris Nieuwenhuis verlaat per direct Baloise - Trek Lions. Dat maakte de ploeg van veldriticoon Sven Nys bekend via sociale media. Nieuwenhuis hoopte op een verbeterd contract, maar het kwam niet tot een akkoord waardoor hun wegen scheiden.

"Het afgelopen veldritseizoen was één van de sterkste seizoenen ooit voor het team, met sterke resultaten in de breedte", klinkt het in een statement op Instagram. "Meerdere renners zetten een grote stap in hun ontwikkeling."

"Logischerwijs hopen een aantal renners ook op een verbeterd contract voor de toekomst. Begrijpelijk, maar voor het team en het budget is het jammer genoeg niet haalbaar om in al deze verhogingen mee te gaan.

Volgens Baloise - Trek Lions nemen beide partijen 'in een goede verstandhouding' afscheid van elkaar. "We willen hem in elk geval bedanken voor de vele mooie momenten die we samen hebben beleefd en wensen hem alle succes toe in zijn verdere toekomst."

Nieuw crossteam

Het Nieuwsblad meldt dat de Nederlandse kampioen op weg is naar een gloednieuw crossteam, onder leiding van de terugkerende Hans van Kasteren. Die verkocht in 2016 Telenet Fidea Lions aan Sven Nys.

Nieuwenhuis zou het speerpunt van de ploeg worden. Ex-veldrijder Richard Groenendaal wordt genoemd als ploegleider en Ridley zou de fietsen leveren. De ploeg zou zich in de zomer focussen op gravelkoersen.

Nieuws
  • Cor Vos