Van gordelroos herstellende Nieuwenhuis niet geselecteerd voor EK veldrijden

De Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis rijdt volgend weekend niet het EK veldrijden in het Spaanse Pontevedra.

Joris Nieuwenhuis

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selectie voor het EK Veldrijden bekendgemaakt. De Knegt wil aan het begin van het seizoen zoveel mogelijk renners kansen bieden, maar neemt ook de verre verplaatsing mee in zijn afwegingen. ‘’Iedereen die start, zou in principe top 10 moeten kunnen rijden. Er zijn een aantal toppers niet bij."

Zo is de Nederlandse kampioen er volgende week nog niet bij. "Joris Nieuwenhuis is herstellende van gordelroos en Corné van Kessel kiest ervoor om vol op de Koppenbergcross in te zetten."

"Verder missen we Annemarie Worst, die door een eerdere COVID-besmetting nog geen wedstrijden reed, maar ook Puck Pieterse (nog in rust) en Shirin van Anrooij (nog niet gestart). Alle toppers die willen rijden, zijn er. En we starten ook zeker met ambities."

De Knegt heeft wel zijn bedenkingen bij het parkoers. "Het is een atypisch crossparcours in een stadspark met niet al te veel technische stukken. Ik verwacht daardoor een snelle maar misschien ook wel tactische koers, waarin we op voorhand duidelijke afspraken moeten maken en de renners iets voor elkaar over moeten hebben.’’

Elite mannen

Lars van der Haar
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Mees Hendrikx

Elite vrouwen

Lucinda Brand
Ceylin Del Carmen Alvarado
Fem van Empel
Manon Bakker
Inge van der Heijden
Aniek van Alphen
Denise Betsema

Cyclocross
  • Cor Vos