Ploegleider Grischa Niermann reageert op tijdverlies kopman Vingegaard: 'Nice is nog ver'

Grischa Niermann reageert op het tijdsverlies van kopman Vingegaard in de eerste serieuze bergetappe. 

Vingegaard Niermann

In rit twee kon Jonas Vingegaard de aanval van Tadej Pogacar nog pareren, maar op de Col du Galibier had hij het een stuk moeilijker. Ploegleider Grischa Niermann zag hoe zijn kopman in de slotkilometer moest lossen bij zijn rivaal.

Kleine tegenvaller

"Op vrijdag waren we nog tevreden geweest met deze achterstand, maar nu is het een kleine tegenvaller", doelt de Duitse ploegleider van Team Visma | Lease a Bike op het goede gevoel over Vingegaard na het openingsweekend. "We hadden gehoopt dat hij mee over de top kon."

"We wisten dat dit mogelijk was", relativeert Niermann. "We hebben dit vanaf het begin geroepen en vertrouwen erin dat Jonas beter wordt, maar Pogacar is nu beter."

UAE versus Visma

Het UAE Team Emirates van Pogacar legde de rest haar wil op op de flanken van de Galibier. De ploeg dunde het peloton uit totdat er nog maar zeven renners over waren. Daarbij zat Vingegaard helemaal alleen, zonder een teamgenoot.

"We hebben Kuss niet", zegt Niermann daarover. "En we kunnen niet verwachten dat Matteo (Jorgensen) zomaar bij de beste zit. Hij is niet een van de beste klimmers van de wereld. Natuurlijk zitten we er liever met meer, maar vandaag was dat niet mogelijk."

50 tellen

Nadat de Deense kopman van Visma | LAB was gelost, kon hij ook in de afdaling het gat richting zijn rivaal niet dichten. Vingegaard werd uiteindelijk opgepikt door achtervolgers Remco Evenepoel, Primoz Roglich, Juan Ayuso en Carlos Rodríguez.

De 27-jarige titelverdediger werd vervolgens vijfde op 37 seconden achter de ritwinnaar. Hij kijkt nu tegen een achterstand van 50 tellen aan ten opzichte van Pogacar. Op de vraag of de Tour al beslist is, reageerde Niermann kort maar krachtig: "Nice is nog ver."