Bizar: jury geeft Julien Bernard boete... omdat hij vrouw en kind begroet tijdens tijdrit!

De juryleden in de Ronde van Frankrijk laten zich andermaal opmerken door de regels héél strikt toe te passen.

Bernard

Hoogdag voor Julien Bernard in de Ronde van Frankrijk. De 32-jarige Fransman van Lidl-Trek mocht vandaag tegen de klok rijden in zijn geboortestreek. Op het enige klimmetje in het parkoers hadden heel wat vrienden, familieleden en fans postgevat om hun lokale held naar boven te schreeuwen.

In die uitzinnige menigte stonden ook zijn vrouw en zoontje. Bernard, die helemaal geen ambitie had om de tijdrit te winnen, hield even halt om hen te begroeten. Na enkele seconden zette hij zijn weg verder.

Op sociale media krijgt de Fransman alleen maar lovende commentaren over het ontroerende familiemoment. Zelfs Wout van Aert deelde de beelden op Instagram. De jury was minder fan. Ze besloten om Bernard een boete van 200 Zwitserse frank op te leggen.

"Ongepast gedrag tijdens de wedstrijd en schade aan het imago van de wielersport", valt er in het juryrapport te lezen. "Sorry dat ik het imago van Sport heb geschaad", reageerde een cynische Bernard. "Maar ik ben bereid elke dag 200 CHF te betalen om dit moment opnieuw te beleven."

De vreemde beslissing van de jury kan op sociale media op veel onbegrip rekenen. Renners, wieleranalisten en fans reageren verstomd. Hetzelfde geldt voor de boete die Davide Ballerini kreeg omdat hij stopte om op een groot scherm de triomftocht van Mark Cavendish te volgen.

Nieuws
  • Cor Vos