Quintana en Bernard aan het feest in Tour du Var

Nairo Quintana heeft de Tour du Var gewonnen. Dat is al zijn tweede eindzege van het seizoen. De slotrit in het zuiden van Frankrijk ging naar Julien Bernard.
Quintana

Net als de twee dagen voordien was ook de slotetappe lastig, want de streep was getrokken op de Mont Faron. Er ontstond een omvangrijke kopgroep die de nodige voorsprong kreeg van het Team Arkéa-Samsic van leider Quintana. Enkele namen uit die groep: Nederlander Lars van den Berg, Bernard, Nans Peters, Fabien Grellier, Reinardt Janse van Rensburg en Nicolas Zukowsky. De vluchters kregen een mooie voorsprong en op de voorlaatste klim bedroeg de voorsprong nog zo'n drie minuten. Op die klim ging Bernard in de aanval om de mindere vluchters achter te laten.

Hoewel de renner van Trek-Segafredo een tijdlang solo reed, wist Peters het te bolwerken om terug tot aan de kop van de koers te komen. Zij bleken verreweg de sterksten uit de kopgroep en gingen strijden om de dagzege. Op de welbekende Mont Faron was het Bernard die als eerste bovenkwam. Hij boekte daarmee zijn eerste profzege. Op redelijke achterstand werd ook de strijd om de eindzege gestreden. Quintana trok ten aanval, maar de Colombiaan werd gevolgd door Romain Bardet en Richie Porte. Onder anderen Thibaut Pinot en Sam Oomen konden dat niet. Het eindpodium in de Var zou dan ook bezet worden door achtereenvolgens Quintana, Bardet en Porte.

  • Julien Bernard

Laatste nieuws