Pogacar boos na niet-selectie vriendin Zigart voor Olympische Spelen, ook Roglic niet van de partij

De Sloveense wielerbond heeft de selectie voor de Spelen bekendgemaakt, zonder Roglic bij de mannen en Zigart bij de vrouwen. 

Urska Zigart Pogacar

De wielerselectie van de Slovenen bestaat in Parijs uit bij de mannen Tadej Pogacar, Luka Mezgec, Jan Tratnik en Matej Mohoric. Bij de vrouwenwedstrijd Eugenia Bujak en Urska Pintar. Primoz Roglic en Urska Zigart zijn de opvallende afwezigen.

'Geen woorden voor'

"Zo erg, ik ben er kapot van" reageert Pogacar op Instagram ontdaan over de niet-selectie van zijn vriendin. "Urska is tweevoudig nationaal kampioene en de beste World Tour-renster uit Slovenië, maar ze wordt niet geselecteerd. Hier heb ik geen woorden voor."

De huidige geletruidrager in de Tour de France maakt in zijn post ook ruimte om Zigart een hart onder de riem te steken. "Ze ziet er prachtig uit in de Sloveense nationale trui. Ik ben altijd trots op jou", schrijft Pogacar over de huidige kampioene op de weg én in de tijdrit van Slovenië.

Primoz Roglic

Opvallend genoeg is ook Primoz Roglic niet van de partij in Parijs. Dat nog wel als titelverdediger op de tijdrit. De renner van Red Bull BORA hansgrohe had zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen en wilde ook de wegrit rijden, maar is dus niet geselecteerd.

Daarmee lijk de Sloveense bond alles op alles te zetten op de winstkansen van Pogacar, die met Mohoric, Tratnik en Mezegec een sterke ploeg meekrijgt. Visma | Lease a Bike-renner Tratnik rijdt de tijdrit namens Slovenië.

Nieuws
  • Cor Vos