Philipsen: 'Jakobsen zou qua leeftijd nog niet over z'n top heen mogen zijn'

Fabio Jakobsen speelt in deze Tour geen enkele rol van betekenis in de sprints. Jasper Philipsen reageert in de Tour-special van Wieler Revue op de vormdip van zijn Nederlandse concurrent.

Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen

In de wandeletappe naar Saint-Amand-Montrond leek Fabio Jakobsen mee te kunnen spelen in de massasprint. Maar wederom kwam de voormalige topsprinter er niet aan te pas en eindigde pas als 130ste. Bij dsm-firmenich-PostNL lijken ze de bakens al te hebben verzet en voor John Degenkolb te gaan die 7de werd in de sprint.

Jasper Philipsen won de rit met overmacht en in onze Tour-special vroegen we hem al naar de aanhoudende vormdip van Jakobsen. "Als je naar Fabio kijkt zou die qua leeftijd eigenlijk nog niet over z’n top mogen zijn. Ik denk dat hij vooral moeite heeft met de switch van Soudal Quick-Step naar Team dsm-firmenich PostNL. Dat speelt zeker een rol."

"Het is niet makkelijk om na zo’n lange tijd in de ploeg van Lefevere te wennen aan een nieuwe omgeving. Dat is voor hem een flinke aanpassing.”

Na zijn horrorcrash in de Ronde van Polen keerde Jakobsen in 2022 op het allerhoogste niveau terug en won hij meteen een rit in de Tour de France.

Maar sinds zijn val in de Tour van 2023 zit de klad er duidelijk in. Sindsdien won hij enkel nog twee ritten in de Ronde van Denemarken en dit jaar een rit in de Ronde van Turkije.