'Ben geflikt door Nizzolo': Milan Menten kan diskwalificatie in Roemenië niet vatten

Menten kreeg dit seizoen al vaak af te rekenen met pech en nu wordt een zege hem ook nog eens ontnomen.

Milan Menten

Dolle vreugde bij Milan Menten na de finish van de slotetappe in de Sibiu Cycling Tour. In de Roemeense stad sprintte de 27-jarige Belg van Lotto-Dstny naar zijn derde profoverwinning. Een half uur na de finish kwam er helaas abrupt een einde aan het feestje.

Milan kreeg van de jury namelijk te horen dat hij gediskwalificeerd is. Dat besliste de jury na een dubbele klacht van Giacomo Nizzolo (Q36.5). Een ongegronde klacht volgens Menten. "Het is niet te geloven”, sakkert de hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

'Nizzolo gehinderd'

“Ik ging van ver aan op de oplopende aankomst. In de laatste bocht vertrok ik in het midden en kwam wat verder aan de buitenkant uit. Niet moeilijk: we vlogen met 50 km/u die bocht in en bovendien kwam de boarding naar binnen."

"Riley Pickrell van Israel Premier Tech kwam daardoor in de knel te zitten en van hem zou ik een eventuele opmerking wel begrijpen. Maar de klacht kwam van Giacomo Nizzolo, die aan de binnenkant zat en totaal niet gehinderd werd."

'Geflikt'

De Europese wegkampioen van 2020 trok zelfs twee keer naar de jury. "Een eerste klacht werd afgewezen, maar even later ging hij samen met zijn ploegleider opnieuw langs bij de officials. En toen viel de hemel op mijn kop. Ik werd alsnog gedeclasseerd. Onbegrijpelijk, maar ik ben door Nizzolo geflikt.”

"Nizzolo is me komen opzoeken en zei dat het niets persoonlijks was. Maar hij had, net zoals ik, al lang niets meer gewonnen en hij zag nu zijn kans om toch een zege binnen te rijven."

Menten is bezig aan eenecht baalseizoen. In januari kwam hij zwaar ten val. In juni liep hij corona op. En dinsdag zag hij een felbegeerde zege door de neus geboord worden. "Dit is echt een kloteseizoen. Zeker de manier waarop deze winst me wordt afgepakt kan ik niet appreciëren."