Sam Bennett wint op machtige wijze in Ronde van Burgos

Sam Bennett heeft de vierde etappe in de Ronde van Burgos gewonnen. De Ier was op het slotheuveltje een klasse apart, mede door een crash in de laatste bocht.
Bennett

Het beloofde een tweede kans voor de sprinters te worden en de vlucht van de dag was dan ook vooral voor de renners van de tweede lijn. De namen: Txomin Juaristi, Diego Pablo Sevilla, Alejandro Ropero, Riccardo Verza, Damiano Cima en Willie Smit. Op vijftig kilometer van de meet had het zestal nog slechts twee minuten en de sprintersploegen formeerde zich langzaamaan. Er werd nog even tegengesputterd, maar met nog twaalf kilometer te gaan waren alle vluchters ingerekend.

De laatste kilometer liep smerig omhoog en ook de punchers zagen dus iets in de aankomst. Met nog drie kilometer te gaan werd het tempo de hoogte ingejaagd door Groupama-FDJ en Bora-hansgrohe. Een scherpe bocht zou de laatste kilometer inluiden en het was dan ook zaak om de goede plaatsen te behouden. Door een valpartij van onder andere Michael Mørkøv voor in het peloton wisten weinig renners echter vaart te houden.

De crash was voor Bennett het teken om direct vol door te trekken en er een lange sprint van te maken. De kopman van Deceuninck-Quick Step werd nog even achtervolgd door het jonge Eritrese talent Biniyam Ghirmay, maar hij wist uit de greep te blijven van zijn concurrenten. Uiteindelijk finishten Arnaud Démare en Giacomo Nizzolo respectievelijk als tweede en derde. In het klassement veranderde er niets noemenswaardig.

Laatste nieuws