Marcel Kittel niet te spreken over 'duwtje' Evenepoel aan Roglic: 'Dat was gewoon respectloos'

Marcel Kittel zag iets in de finale dat hem niet beviel. 

Evenepoel

In volle finale waren Remco Evenepoel en Primoz Roglic in achtervolging op Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, die bergop sterker waren dan hun twee grote concurrenten. Op het vals platte stuk in de laatste vijf kilometer was Evenepoel op zijn beurt sterker dan kompaan Roglic, die niet zulke al te sterke beurten meer leek te doen.

Op een bepaald moment gaf Evenepoel zijn metgezel zelfs een zetje zodat hij makkelijker op kop kon komen. Marcel Kittel sprong op dat voorval in tijdens de nabeschouwing bij de NOS. De Duitse oud-sprinter vond dat namelijk niet kunnen.

"Wat we weten is dat Evenepoel sterker is dan Roglic, maar zo'n duwtje vind ik niets. Het is in mijn ogen respectloos. Ze strijden allebei voor het podium in de Tour de France en dan doe je dat gewoon niet. Dat is iets wat je doet in de grupetto, dan ben je heel collegiaal, maar niet in de finale van een etappe."

Bedoeling Evenepoel

Waarschijnlijk was het een duwtje zonder bijbedoeling, maar Kittel ziet er misschien ook iets anders achter. "Het is speculatie wat hij ermee bedoelt, maar het is een mooie kans om te laten zien dat Roglic helemaal op was en om te laten zien dat hij de sterkere renner was. Dit mag niet gebeuren voor mij."

Vervolgens ging Roglic nog op zijn plaat in de afdaling, maar vanwege de 3 kilometer-regel werden beiden in dezelfde tijd gezet. Kittel: "Het was een beetje nat. Zijn banden waarschijnlijk ook. Hij gebruikt iets te veel zijn rem, denk ik. Dan glijdt hij weg en valt hij. Hij heeft nog geluk dat de motor niet op hem valt."