Lance Armstrong noemt aanval Pogacar onnodig: 'Je maakt er in het peloton en in de media geen vrienden mee'

Tadej Pogacar viel in de zeventiende rit andermaal aan. Lance Armstrong vond dat een niet al te slimme actie. 

Pogacar

Op de Col du Noyer zette Pogacar nog maar eens aan. Met een verschroeiende versnelling zette hij Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel flink onder druk. Uiteindelijk leidde het amper tot tijdwinst. Waarom Pogacar het deed? Daar had hij achteraf geen antwoord op. Hij wist het zelf eigenlijk ook niet.

In de podcast The Move bespreekt Lance Armstrong, die zijn zeven Tourzeges kwijtspeelde na zijn ontmaskering, de aanval van Pogacar, die comfortabel leidt in het algemeen klassement en op weg is naar zijn derde eindwinst. "Het was absoluut onnodig om zo aan te vallen", aldus Armstrong.

De Texaan vindt het niet handig dat Pogacar altijd de aandacht op zich vestigt. "De aandacht wordt alleen maar groter. Als er al enige speculatie is, dan helpt dit niet. Je maakt er tevens geen vrienden mee. Niet in het peloton en niet in de media. Ik zou hem het advies geven om zich wat meer gedeisd te houden."

Politiek evenement

"Soms moet je aan de perceptie en het beeld dat anderen van je hebben denken. Je moet als renner onthouden dat dit niet uitsluitend een sportwedstrijd is. Het is ook een politiek evenement."

Armstrong vergelijkt het met zijn eigen periode. "Ik heb in zijn positie gezeten en er hebben toen ook mensen op mijn schouder getikt en gezegd dat het niet nodig was. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet helpt. Het enige wat Pogacar nu nog moet doen, is gewoon op de fiets blijven zitten. Hij gaat de Tour de France winnen, het is voorbij."

Nieuws
  • Cor Vos