🎥 Zwaarste inspanning van de Tour voor Pogacar? Een zware ingelijste gele trui tillen...

Tadej Pogacar fietste bij wijze van spreken drie weken fluitend door Frankrijk, maar toen hij iets moest tillen, werd het hem toch even te veel! 

pogacar steekt duim op

De Tour de France zit erop. Dat betekent dat er een zwart gat op je wacht - niet al te lang, want de Spelen komen er al snel weer aan en daarna is er de Tour de France Femmes. Bovendien kunnen we nu nog lekker terugblikken.

Zwaarste inspanning Pogacar niet op de fiets?

Voor de eindzege was het weliswaar niet superspannend uiteindelijk, al dachten we na de etappe over de Puy Mary even dat het echt een strijd werd. Jonas Vingegaard versloeg daar Tadej Pogacar in een sprintje nadat hij op de laatste zware beklimming terugkwam bij de Sloveen. Naderhand bleek het geen opmaat voor spanning, want in de Pyreneeën en later ook in de Alpen was Pogacar oppermachtig.

Soms leek de Sloveen fluitend rond te fietsen. Na afloop kwamen sommige mensen zelfs met dopimngverdachtmakingen omdat hij 'zo snel weer een interview kon geven'. Niet echt bewijs waar je mee bij de rechter aan kunt komen.

Maar toch denken wij beelden te hebben van z'n zwaarste inspanning van de afgelopen Tour. En die deed hij niet op de fiets. Het officiële Twitter-account van de Tour toont beelden van Pogacar die het maar wat lastig heeft met het tillen van een ingelijste gele trui.

Het kleinood zit in een grote glazen lijst waar Pogacar het maar wat zwaar mee lijkt te hebben. De Sloveen kennende kan het natuurlijk ook een gebbetje zijn...

Het filmpje

Nadat hij is bijgekomen van deze inspanning, zal Pogacar zich gaan klaarstomen voor de Olympische Spelen. De tijdrit die over minder dan een week op het programma staat, laat hij schieten. In de wegwedstrijd gaan we hem wel zien.

Pogacar kreeg al tijdens de Tour vaak de vraag of hij nu voor de unieke triple wil gaan en ook nog eens de Vuelta wilde winnen in 2024. Dat lijkt er vooralsnog niet op. De Sloveen heeft zijn zinnen wel op het WK gezet. Ook de Canadese wedstrijden en de Ronde van Lombardije zal hij nog voor z'n rekening zal nemen.