Tips om je wielrenfiets veilig mee te nemen op de auto

We hebben tips voor je op welke manier je je wielrenfiets het veiligst mee kan nemen op vakantie. 

wiel met spaken van wielrenfiets

Heb je plannen om je wielrenfiets mee te nemen op vakantie of wil je gewoon een keer ergens anders fietsen dan dezelfde route ? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je fiets veilig kan vervoeren op de auto. Want vooral wanneer je voornemens bent om bijvoorbeeld richting het zuiden van Frankrijk te gaan, is het wel prettig dat je fiets niet alleen goed vast zit, maar ook je auto is verzekerd buiten Nederland. Online je auto verzekering vergelijken is daarom een goede eerste stap om ervoor te zorgen dat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

De juiste fietsendrager kiezen 

Wanneer je goed bent verzekerd, wil je natuurlijk ook veilig de weg op kunnen. Het meenemen van je fiets moet daarom wel op de juiste manier gebeuren. Een goede fietsendrager is dus ontzettend belangrijk om je wielrenfiets veilig te kunnen vervoeren. Er zijn verschillende soorten fietsendragers op de markt, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw situatie. Let op het gewicht dat de drager kan dragen en zorg ervoor dat de drager goed bevestigd kan worden aan je auto.

De fiets stevig bevestigen 

Het is van groot belang om je fiets stevig te bevestigen op de fietsendrager. Dit voorkomt schade aan je fiets en zorgt ervoor dat hij niet losraakt tijdens het rijden. Gebruik bijvoorbeeld spanbanden om je fiets goed aan de drager vast te maken. Controleer altijd dubbel of de fiets stevig genoeg is bevestigd voordat je vertrekt. Daarbij is het ook aan te raden om eens te kijken naar de verzekering van je auto. Stel dat er onderweg iets gebeurt, waardoor je schade hebt aan je auto, dan is het wel prettig dat de verzekeraar deze schade vergoed. Gelukkig kun je gemakkelijk en snel online je autoverzekering berekenen en een aanvullende verzekering afsluiten of zelfs helemaal overstappen, mocht dit voordeliger zijn.

Bescherm je fiets 

Om ervoor te zorgen dat je fiets niet beschadigt tijdens het vervoeren, is het verstandig om hem goed te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een hoes of deken om je fiets af te schermen van mogelijke krassen of beschadigingen. Daarnaast is het aan te raden om de kwetsbare onderdelen van je fiets, zoals de derailleur en de remmen, extra te beschermen.

Controleer regelmatig 

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of je fiets nog goed vast zit op de fietsendrager. Stop tijdens een lange rit eens op een veilige plek en controleer de bevestiging. Zo voorkom je dat je fiets los raakt en onnodige schade oploopt.

Let op je snelheid en rijstijl 

Wanneer je je wielrenfiets meeneemt op de auto, is het verstandig om rekening te houden met je snelheid en rijstijl. Rijd rustiger dan normaal, vooral bij bochten en drempels. Houd er rekening mee dat je een extra gewicht achterop de auto hebt, wat invloed kan hebben op de stabiliteit van de auto.

Sluit een goede verzekering af 

Als laatste tip willen we benadrukken dat het verstandig is om een goede verzekering af te sluiten voor je fiets. Mocht er toch iets gebeuren tijdens het vervoer, dan ben je in ieder geval gedekt tegen eventuele schade of diefstal.