Lefevere spreekt! Olympische titel Evenepoel kost hem alleen maar veel geld: 'Strikt genomen levert het ons niets op'

Patrick Lefevere vertelt over het programma van Remco Evenepoel in 2025, maar mort vooral ook over de premie die hij de olympisch kampioen moet betalen. 

patrick lefevere

Remco Evenepoel veroverde afgelopen zaterdag op magnifieke wijze het olympisch goud op de tijdrit in een totaal verregend Parijs. De zon schijnt daar inmiddels flink en ook in figuurlijke zin is dat al even het geval voor de Belg. Daags voor hij het goud pakte in Parijs stond hij immers nog als nummer drie in het eindklassement van de Tour op het podium in Nice.

Evenepoel in de Ronde

Voor Patrick Lefevere hoog tijd om alvast vooruit te kijken naar 2025. De flamboyante ploegbaas heeft geen boodschap aan geruchten dat Evenepoel naar Red Bull-BORA-hansgrohe zou vertrekken en maakte bij de Waalse krant La Dernière Heure diens voorjaarsprogramma alvast bekend. Heugelijk nieuws, want Remco Evenepoel zal komend seizoen de degens kuisen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert en zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen maken!

"Het idee is dat Remco Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen in 2025 ontdekt. Hij zal ook ofwel Parijs-Nice ofwel Tirreno-Adriatico rijden. Daarna zal hij een wedstrijd rijden om de Ronde van Vlaanderen voor te bereiden. Dwars door Vlaanderen of de E3. En ook zal hij terugkeren in Luik-Bastenaken-Luik", aldus Lefevere, die ook nog zei dat Evenepoel daarna weer de Tour zal rijden als alles normaal verloopt.

Lefevere over winstpremie Evenepoel

Lefevere zou Lefevere niet zijn als hij ook nog even sneertje in huis heeft. Het is al langer bekend dat het de ploegbaas een doorn in het oog is dat hij z'n renners voor WK's - en eens in de vier jaar ook voor de Spelen - moet afstaan aan de nationale bonden.

Hij legt uit dat het hem echter wel geld kost in de vorm van een winstpremie voor Evenepoel, terwijl z'n antwoord op de vraag wat het hem oplevert duidelijk is. "Strikt gezien niets. Integendeel, het kost ons een premie. Veel hoger dan de 50.000 euro die Remco krijgt van de Nationale Loterij. We gaan hem hetzelfde geven alsof hij een Monument had gewonnen. Dit alles zonder dat hij zijn Olympische titel voor reclamedoeleinden kan gebruiken."

Toch doet Lefevere er niet moeilijk over - in daad dan, in woord wel. "We hebben hem echter alles ter beschikking gesteld zodat hij Olympisch kampioen kon worden: de uitrusting, de staf. Dit is de derde keer, na Pascal Richard in 1994 en Paolo Bettini in 2004, dat een van mijn renners Olympisch kampioen is geworden. Als werkgever is het een beetje frustrerend, maar ik ben uiteraard in de wolken voor Remco, die het verdient."

Nieuws
  • Cor Vos