Sepp Kuss tankt vertrouwen in Burgos: 'Ik ben klaar om mijn titel in de Vuelta te verdedigen'

Sepp Kuss won de zware bergetappe in de Ronde van Burgos.  

Kuss

De Amerikaanse klimmer toonde in Spanje aan dat hij terug is op het hoogste niveau. Hij moest opgeven in de Dauphiné met corona en omdat het virus lang bleef doorsudderen miste hij de Tour de France. In de Ronde van Burgos maakte hij zijn rentree en naar nu blijkt is hij weer in uitstekende vorm.

Kuss bleef in de derde etappe zeven seconden voor op respectievelijk Lorenzo Fortunato en Jefferson Cepeda. Met de individuele tijdrit in aantocht is hij samen met Max Poole de grote favoriet voor de eindzege. "Ik ben hier heel blij mee", begint Kuss zijn verhaal. "Het was een zware dag, mede door de hitte."

"Op de slotklim was ik behoorlijk aan het afzien, maar ik wilde het minimaal één keer proberen. Toen ik zag dat ik een gaatje had geslagen, ben ik zo hard mogelijk doorgegaan. Ik ben blij dat het gelukt is en ik wil mijn teamgenoten bedanken voor al het werk dat ze verricht hebben."

Vuelta a España

De Ronde van Burgos is een goede indicatie voor de Vuelta a España, waar Kuss zijn titel verdedigt en waar hij samen met Cian Uijtdebroeks wordt uitgespeeld als kopman van Team Visma | Lease a Bike. "Ik heb best lang gekwakkeld met de naweeën van covid. Gelukkig ben ik nu weer op niveau en is het vertrouwen terug. Ik ben klaar om mijn titel in de Vuelta te verdedigen."

Het doel van Team Visma | Lease a Bike in de Ronde van Burgos is met een ritzege geslaagd. Marc Reef: "Vooraf hadden we gezegd dat we ons wilden voorbereiden op de Vuelta, een zo goed mogelijk klassement rijden en voor een etappezege strijden. Dat laatste is gelukt en met die andere twee zijn we goed onderweg. Ik verwacht een heel interessante strijd in de tijdrit."

Nieuws
  • Cor Vos