Deze 7 rensters moeten Team Visma | Lease a Bike succes bezorgen in de Tour de France Femmes!

Team Visma | Lease a Bike heeft haar selectie voor de Tour de France Femmes bekendgemaakt. 

Vos

De grootste naam van de Nederlandse ploeg is natuurlijk Marianne Vos, die hoopt minstens één dagwinst te boeken in de Franse ronde. Vos toonde afgelopen week alvast aan in topvorm te verkeren, want op de Olympische Spelen eindigde ze achter Kristen Faulkner knap als tweede.

"Ik ga proberen om weer voor een etappewinst te gaan", aldus Vos. "Dat geldt zowel voor de ploeg als voor mij persoonlijk. Er zijn zeker etappes waarbij we als ploeg een kruisje hebben gezet, en als er ergens kansen ontstaan dan gaan we er zeker voor. De teamdoelen zijn daarnaast natuurlijk ook belangrijk. Ik hoop de ploeg zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in deze Tour."

Naast Vos is ook Riejanne Markus een van de rensters om in de gaten te houden. De Noord-Hollandse hoopt in de Tour de France Femmes een klassement te rijden. "Ik mik op een goed klassement. In de Tour heb ik nog geen top tien gereden. Dat hoop ik dit jaar wel te doen. Ik heb de tijdrit op dag twee stiekem al met rood omcirkeld."

"Het is een heel mooi parkoers dat me goed moet liggen. Daarnaast hebben de etappes in het slotweekend natuurlijk mijn aandacht getrokken. In de eerste ritten kunnen we met onder andere Marianne mikken op etappezeges. Eigenlijk liggen er heel veel kansen voor ons team."

Nog een renster om naar uit te kijken: Fem van Empel. De wereldkampioene veldrijden debuteert in de Tour de France Femmes en zou in theorie ook een goed algemeen klassement moeten kunnen rijden.

Goede vorm

Dan is er nog de Britse Anna Henderson, die in de olympische wegrit een prominente rol speelde, maar zonder eremetaal achter bleef. Dat haalde ze overigens wel in de individuele tijdrit, want Henderson won het zilver in de race tegen de klok. In Rotterdam hoopt ze weer zo'n goede tijdrit neer te zetten.

De selectie van de dames van Team Visma | Lease a Bike wordt gecompleteerd door Femke de Vries, Sophie von Berswordt en Linda Riedmann. Die eerste rijdt pas sinds begin juni voor de ploeg, nadat ze in het voorjaar een goede indruk had gemaakt namens GT Krush Rebellease.

Nieuws
  • Cor Vos